3 Followers
22 Following
danieltaylor

danieltaylor

Stock svig svindel svært at bekæmpe i internettets tidsalder

 

Source

 

Penny stock svig ordning at bilked investorer i 35 lande ud af mere end $140 millioner er at rejse spørgsmål om, hvordan myndigheder kan bekæmpe sådanne finansielle svindel i internettets tidsalder.

 

Fire canadiere foretaget den påståede svindel ved hjælp af fem amerikanere, hævder amerikanske Department of Justice. En af canadierne var anholdt i Ontario. En anden var blandt seks mistænkte anholdt i USA, myndigheder sagde.

 

To andre canadiere er søges i hvad afdelingen er kalder en af de største internationale penny stock svig i historie. Myndigheder siger Sandy Winick, 55, forbliver på store i Thailand og Gregory Curry, 63, har endnu ikke at være placeret.

 

Paul Davis, værdipapirer advokat med McMillan i Toronto, sagde skalaen og raffinement af påståede svindel viser hvor kompliceret bliver det for myndighederne at bekæmpe økonomisk bedrageri ordninger, når ofrene bor i mange forskellige lande.

 

"Som det amerikanske justitsministerium og FBI anklageskriftet viser, skal du i samarbejde med regulerende myndigheder rundt om i verden," sagde han. "Penge er bevæger sig gennem forskellige konti, hele vejen til Libanon."

 

USA attorney's office, siger en række af de retshåndhævende myndigheder og andre offentlige myndigheder i Canada, USA og Storbritannien var involveret i undersøgelsen, samt de amerikanske ambassader i Bangkok og Beijing. Provenuet fra den påståede ordningen var tragt gennem en bankkonto i Beirut.

Ifølge anklageskriftet gemt i retten, anvendes tiltalte smid mobiltelefoner og callcentre i Thailand og Canada.

 

Penny bestande involveret inkluderede virksomheder som Resource Group International, en Wyoming selskab baseret i Thailand, der siger det udviklet en revolutionerende gødning, og RainEarth Inc., en Nevada selskab baseret i Beijing, som siger, at det er i forretningsområdet mineralefterforskning og udvikle en specialiseret fibre, ifølge anklagere.

Som Loretta Lynch, USA attorney for New York, udtrykte det: "Hvor andre kiggede på kloden og så borgere i verden, Winick og hans medsammensvorne så kun potentielle mærker."

En undersøgelse bruges aflytninger og videoovervågning til at afdække den såkaldte pumpe og dump ordningen.

 

Den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) siger, at sådanne ordninger typisk involverer kunstigt oppumpning prisen for en moderat prissat bestand ved udstedelse af "falske eller vildledende udtalelser."

 

Svindlerne frasælge til sidst andel af det materiel, de ejer, høste overskud. Men når de stopper udstedelse falske udsagn om værdien af bestanden prisen typisk falder og andre investorer lide tab.

Offentlige oplysningskampagner har været udråbt som en måde at hjælpe med at bekæmpe pumpe og dump ordninger. Men Davis siger den internationale karakter af bank og finansielle brancher i dag gøre som en ordentlig mundfuld.

 

"Det ikke bare uddanne investorer i Toronto, Ontario eller Canada, fordi du kan have personer i Canada eller USA begår svig rundt om i verden. Så den uddannelse del er svært."

 

Påståede svindlere brugte sociale medier, e-mails

Penny bestande handles let og kan nemt manipuleres gennem salgsargumenter for investorer og falske rygter indsendt på message boards. De fleste handel over-the-counter, snarere end på de store børser.

 

Anklageskriftet hævder, at de ni involverede i ordningen forfremmet bestande gennem telefonopkald, kunstigt oppumpning deres værdi ved at fremme dem i e-mails, sociale medier meddelelser og pressemeddelelser.

 

Nogle gange vil de ramme deres ofre en anden gang, hjælpe dem med at aflaste de værdiløse aktier eller deltage i retssager til at genvinde deres tab for en forudgående gebyr.

Al Rosen, en retsmedicinsk bogholder, siger han ikke var overrasket over så meget af omfanget af den påståede svindel, men at de canadiske myndigheder var involveret i undersøgelsen.

"Vi holde på foregiver at vi er OK op her, men vi er ikke. Retsforfølgning med oprindelse i Canada er meget få,"fortalte han CBC News.

 

Rosen siger, han ønsker at se canadiske embedsmænd centralisere oplysninger om finansiel svindel, således at svindlere ikke kan operere den samme fidus på tværs af forskellige jurisdiktioner.

 

"Vi har haft forsøg på en nationale værdipapirkommission men ikke en national anklagemyndighed, så data indsamles ikke derefter på tværs af provinser," sagde han. "Vi har set folk starte i British Columbia, og derefter trække det samme beskidte trick i Alberta, så de springe over til Ontario og måske Quebec. Det er de samme tegn gør det samme."